Путін: США повинні вирішувати проблеми економіки, а не паразитувати на монополізмі долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: США повинні вирішувати проблеми економіки, а не паразитувати на монополізмі долара

4303
Можливий дефолт США не в інтересах світової економіки, але збільшення планки держборгу США лише відкладає системні рішення для американської економіки, "паразитує на монополізмі долара", заявив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін, відповідаючи на запитання учасників форуму на Селігері.
Якщо американські законодавці в понеділок відхилять законопроект про підвищення стелі держборгу, який перевищив 14 трлн доларів, і скорочення бюджетних витрат, то можливий технічний дефолт найбільшої світової економіки. В неділю з'явилися повідомлення, що республіканці та демократи досягли компромісу зі збільшення граничного рівня державного боргу США з нинішніх 14,3 трлн доларів.
"Взагалі нічого хорошого в цілому в цьому немає, це просто відстрочило схвалення більш системних рішень", - сказав Путін, коментуючи ситуацію з держборгом США.
Це, за словами російського прем'єра, говорить про те, що країна живе в борг. "Це означає, що вона живе не за коштами і перекладає частину навантаження своїх проблем на всю світову економіку, паразитує на світовій економіці і на монопольному доларовому становищі", - сказав Путін.
Разом з тим глава російського уряду вважає, що в умовах сьогоднішнього дня рішення американських політиків "збалансоване". "Пограли і домовилися", - зауважив він.
Можливий дефолт в США нічого хорошого для світової економіки не принесе, упевнений Путін. "Сучасна економіка глобалізована, і всі країни так чи інакше один від одного залежать, а американська економіка є одним з локомотивів світової економіки, і якщо там відбувається системний збій - немає нічого хорошого", - сказав він.
"І справа навіть не в тому, що деякі країни, зокрема Росія і Китай, мають значну частину доларів у золотовалютних резервах, а справа в тому, що можливий системний збій у всій економіці", - пояснив прем'єр. Путін навів думку деяких експертів, що США, навпаки, були б зацікавлені в дефолті.
"США зацікавлені в цьому і в девальвації долара, щоб створити кращі умови для експорту", - сказав Путін, за словами якого таким чином американці змогли б подолати китайський імпорт і європейських конкурентів.
"Але у них вистачило здорового глузду і відповідальності, щоб схвалити збалансоване рішення", - заявив прем'єр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас