Банкіри: Гривня збереже стабільність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри: Гривня збереже стабільність

Валюта
1574
Влада США реалізує намічений план з уникненню технічного дефолту, що убезпечить світовий валютний ринок від коливань, дозволивши гривні зберегти стабільність, вважають українські банкіри, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".
"У США будуть максимально використані всі законодавчі лазівки, і останню дату голосування спробують відтягнути якнайдалі. Буде колосальна політична гра, сенс якої - хто більше виторгує. Але, в підсумку, максимально близько до дати Ч вони дійдуть до якоїсь згоди", - прогнозує начальник казначейського управління "Першого українського міжнародного банку" (ПУМБ) Антон Стадник.
За його оцінкою, проблема з держборгом США надто перебільшена.
"Долар становить значну частину золотовалютних резервів всіх країн світу, однак на тлі інформаційної війни національні банки не стали масово продавати цю валюту", - додав він.
"Вже зараз очевидно, що політичні сили США готові йти на компроміс, і процес його досягнення на завершальній стадії... Ми не очікуємо на істотні коливання курсу гривня-долар цього тижня. Ринок продовжує працювати з досить вузьким спредом в тісному коридорі 7,995-8,002 грн/$1", - сказав начальник аналітичного відділу "Альфа-Банку (Україна)" Олексій Блінов.
"Вважаємо вкрай малоймовірним дефолт США за їхніми зобов'язаннями. Головним чином, тому що це надасть надзвичайно згубний вплив на всю світову економіку, враховуючи позицію долара США як основної резервної валюти, а також обсяг вкладень в американські держпапери", - зазначив начальник відділу аналізу і досліджень "Райффайзен Банку Аваль".
"Жодних катастрофічних наслідків ні для світового фінансового сектора, ні для фінансового сектора України, як і передбачалося, не відбулося. Всі побоювання населення України щодо дефолту в США виявилися безпідставними, зате дали їжу для обговорення країні, принаймні, до 2 серпня", - підкреслив заступник голови правління банку "Фінанси та Кредит" Сергій Борисов.
Разом з тим президент Українського союзу промисловців і підприємців, радник президента Анатолій Кінах вважає, що знайдене в США рішення не привід розслаблятися для української влади, оскільки стан економіки країни значною мірою пов'язаний із ситуацією на зовнішніх ринках, а державний борг і рівень доларизації стоять на високому рівні.
"США змогли відшукати компромісне рішення з метою недопущення дефолту країни, а отже, і дестабілізації всієї світової фінансової та економічної системи. Це, безумовно, позитивне рішення, але жодним чином не привід для України, яка має серйозні проблеми з держборгом, заспокоїтися", - зазначає він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас