ЗМІ: Роздані за Черновецького землі опинилися у людей з нинішньої київської влади — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Роздані за Черновецького землі опинилися у людей з нинішньої київської влади

Кримінал
798
До розданих за безцінь столичних земель вартістю мільярди гривень причетні і деякі нинішні підлеглі Олександра Попова, зокрема голова Голосіївської адміністрації Олександр Незнал. Про це свідчать документи, що опинились у розпорядженні журналістів газети "Україна молода".
За інформацією, яку вдалося отримати "Україна Молода", нинішній глава району разом з родиною пару років тому встиг оформити на себе кілька земельних наділів. Державний акт № 006459 про виділення десяти соток землі по вулиці Академіка Вільямса, 8-в, підписав пану Незналу особисто Леонід Черновецький в 2008 році. А підтримала виділення ділянки Київрада своїм рішенням ще 22 серпня 2007 року, в розпал "дерибану" київської землі. Теперішній голова Голосіївської райдержадміністрації отримав землю "під обслуговування і будівництво житлового будинку, господарських будівель і споруд". Газета також визначила, що кілька наділів по сусідству також отримали і члени родини пана Незнала.
"Україна молода" вирушила в місце розташування маєтків голови Голосіївського району. Якщо з одного боку тут вже височить готельний комплекс, то в місцях, де за документами розташовані землі Олександра Незнала і його родичів, тільки ведеться будівництво.
"Не суньте сюди свого носа! Це землі дуже великих людей", - порадив журналістам робітник, який очевидно добре орієнтується у чиїй власності вони перебувають. "А кого саме - не підкажете? - намагаємося втертися в довіру до співрозмовника. - Повірте, тих, хто нині керує Києвом".
Видання також стверджує, що правоохоронні органи не особливо проявляють активність у відборі земель. "За нашою інформацією, наділів, які отримав пан Незнал з легкої руки Льоні- "Космоса", свого часу навіть активно цікавилися співробітники Служби безпеки, які угледіли в такій щедрості "молодої команди" до сімейства пана Незнала корупцію. Втім, наразі порушена кримінальна справа чомусь загальмувалася", - пише "Україна молода".
Нагадаємо, що в квітні нинішнього року голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що з 2007 по 2010 рік у столиці було незаконно відчужено 3200 га землі в Києві, і завдані збитки можна оцінити в суму від 60 до 70 млрд грн. "Щодня, включаючи свята і вихідні, у киян відбирали 2,5 га землі", - підкреслив він.
Глава КМДА припустив, що незаконні дозволи на землевпорядну документацію при відведенні земель в столиці надавали секретар Київради Олесь Довгий або сам мер Леонід Черновецький. Олександр Попов пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб землі повернулися міській громаді.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас