Найбагатший чоловік світу об'єднує свої активи в єдину імперію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатший чоловік світу об'єднує свої активи в єдину імперію

828
Мексиканський мільярдер Карлос Слім, що зайняв перший рядок рейтингу Forbes-2011, об'єднує свій транснаціональний телекомунікаційний бізнес в єдину імперію, повідомляє агентство Bloomberg. За даними видання, America Movil SAB - власник найбільших бездротових каналів зв'язку в Латинській Америці, що належить Сліму, - запропонувала $6,5 млрд за покупку 40,4% акцій національного оператора Telefonos de Mexico SAB., частину цінних паперів якої Слім викупив в ході масштабної приватизації 1990 -х.
Якщо угода відбудеться, America Movil остаточно об'єднає свій бізнес з Telmex, однак минулого року Слім довів свій пакет в мексиканському операторі до мажоритарного. За словами фінансового директора корпорації, об'єднавшись, компанії зможуть розробляти спільні акції і відкривати єдині центри обслуговування клієнтів.
Мексиканський підприємець арабського походження Карлос Слім зумів примножити свої статки більш ніж на $20 млрд за 2010 рік, що забезпечило йому лідерство в щорічному рейтингу багатіїв Forbes. Зараз його капітал оцінюється в $74 млрд - приблизно 8% валового внутрішнього продукту Мексики.
Основний бізнес Сліма - це робота на телекомунікаційному ринку Мексики та інших країн Латинської Америки.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас