Інвестори чекають на рейтингові дії відносно США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори чекають на рейтингові дії відносно США

762
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's залишається в центрі уваги інвесторів, пише газета Financial Times.
Питання в тому, чи знизить агентство рейтинг США з нинішнього рівня "AAA", або узгоджена президентом країни і Конгресом програма, що включає в себе скорочення держвитрат на суму близько $2,4 трлн у наступні десять років, дозволить уникнути цього кроку.
"S&P найбільш явно позначило, що пониження рейтингу США можливе", - відзначив аналітик TD Securities Ерік Грін.
Moody's Investors Service, що є основним конкурентом S&P в рейтинговому бізнесі, вже дало зрозуміти, що не має наміру поки знижувати рейтинг США, що стоїть на максимально високому за шкалою агентства рівні.
Наприкінці минулого тижня Moody's оголосило, що "перегляд рейтингу США з більшою ймовірністю завершиться підтвердженням рейтингу "AAA", ніж ні, хоча прогноз буде змінений на "негативний".
S&P ж поки не зробило жодних нових заяв, зазначивши лише, що перегляд рейтингу, розпочатий 14 липня, триває.
Невпевненість інвесторів у можливих діях S&P обумовлена ​​тим, що в своєму огляді агентство заявило, що для запобігання дуже істотного збільшення держборгу відносно ВВП США необхідне скорочення бюджетного дефіциту на $4 трлн.
Між тим, згода, досягнута адміністрацією США і Конгресом минулими віхидними, передбачає менш значне скорочення, у зв'язку з чим аналітики вважають можливим зниження рейтингів США агентством.
"Ризик погіршення рейтингів США залишається високим", - відзначають експерти Barclays Capital.
Водночас президент S&P Девід Шарма, який виступав перед американськими законодавцями минулого тижня, сказав, що аналітики невірно інтерпретують заяви агентства.
"Сума в $4 трлн згадувалася рядом конгресменів і представниками адміністрації США, й наші аналітики лише коментували ці пропозиції", - заявив він.
У тому випадку, якщо S&P все-таки знизить рейтинг США, агентство може зіткнутися зі звинуваченнями політиків, як це було у випадку з низкою країн єврозони.
"Немає сумнівів в тому, що S&P перебуває під величезним тиском, - відзначив Е. Грін. - Я не думаю, що агентство буде протидіяти досягнутому прогресу, а компроміс з питання ліміту держборгу США - це прогрес".
Палата представників Конгресу США схвалила в ніч на вівторок законопроект про підвищення ліміту держборгу США; Сенат має схвалити документ у вівторок, після чого він надійде на підпис президентові Бараку Обамі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас