Янукович підписав закон про державний земельний кадастр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович підписав закон про державний земельний кадастр

Аграрний ринок
1618
Президент України Віктор Янукович підписав закон України № 3613-VI "Про державний земельний кадастр". Відповідне повідомлення розміщено на сайті глави держави.
Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) 7 липня схвалила у другому читанні та в цілому проект закону "Про Державний земельний кадастр", яким передбачено оновлення базових положень з ведення державного земельного кадастру, що містяться у чинному Земельному кодексі, зокрема - скасування з 2013 р. видачі державних актів на право власності на земельні ділянки. Відповідний проект № 8077 від 4 лютого 2011 р., ініційований фракціями ПР, НУ-НС і БЮТБ, підтримали 260 народних депутатів.
Згідно зі схваленим актом, державний земельний кадастр - це єдина державна геоінформаційна система відомостей про землю, розташовану в межах державного кордону України, їх цільове призначення, обмеження в їх використанні, а також дані про кількісну та якісну характеристику земель, їх оцінку, про розподіл земель між власниками і користувачами.
У державний земельний кадастр включаються такі відомості про землі в межах території адміністративно-територіальних одиниць (Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя, районів, міст, селищ, сіл, районів у містах):
найменування адміністративно-територіальної одиниці;
опис меж адміністративно-територіальної одиниці;
площа земель в межах території адміністративно-територіальної одиниці;
повне найменування суміжних адміністративно-територіальних одиниць;
інформація про акти, на підставі яких встановлені й змінені межі адміністративно-територіальних одиниць;
відомості про категорію земель в межах адміністративно-територіальної одиниці: назва, код (номер), межі категорії земель; опис меж; площа; інформація про документи, на підставі яких встановлено категорію;
відомості про угіддя адміністративно-територіальної одиниці: назва, код (номер), контури угідь; площа; інформація про документи, на підставі яких визначені угіддя; інформація про якісні характеристики угідь;
відомості про економічну та нормативну грошову оцінку земель в межах території
адміністративно-територіальної одиниці;
відомості про бонітування ґрунтів адміністративно-територіальної одиниці.
Обсяг інформації державного земельного кадастру про якісні характеристики земельних угідь у межах території адміністративно-територіальної одиниці визначається порядком ведення державного земельного кадастру.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас