Угода з купівлі групою ММВБ біржі РТС може призвести до обмеження конкуренції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угода з купівлі групою ММВБ біржі РТС може призвести до обмеження конкуренції

Фондовий ринок
158
Федеральна антимонопольна служба (ФАС) РФ продовжила на два місяці термін розгляду клопотання ЗАТ "ММВБ" про придбання 100% акцій ВАТ "РТС" у зв'язку з тим, що ця угода може призвести до обмеження конкуренції на ринку біржових послуг, а також депозитарних та клірингових послуг, говориться в повідомленні відомства.
Протягом двох місяців ФАС має намір додатково розглянути клопотання, а також розраховує отримати нову інформацію з угоди. Зацікавлені особи можуть подати в службу відомості про вплив цієї операції на стан конкуренції.
ММВБ звернулася у ФАС за схваленням цієї покупки, а також 100% акцій НКО "Розрахункова палата РТС", 100% акцій ЗАТ "Кліринговий центр РТС" і 97,76% акцій ЗАТ "Депозитарно-клірингова компанія". Схвалення антимонопольного відомства необхідне для того, щоб ММВБ могла здійснити реорганізацію у формі приєднання до неї РТС.
Акціонери обох бірж - ММВБ і РТС - 5 серпня на позачергових зборах акціонерів планують розглянути питання про приєднання РТС до ММВБ. Рамкову угоду про придбання біржею ММВБ РТС було підписано 29 червня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас