Fitch може знизити рейтинг Кіпру в найближчі кілька тижнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch може знизити рейтинг Кіпру в найближчі кілька тижнів

Казна та Політика
160
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings "пильно спостерігає" за економічною обстановкою на Кіпрі і може знизити рейтинг країни найближчим часом, наводить агентство Reuters слова директора Fitch's Sovereign Group Кріса Прайса.
"Як ми вже дали зрозуміти в попередніх звітах, агентству б хотілося більш високих темпів консолідації бюджету, ніж ми бачимо на сьогоднішній день, - сказав Прайс. - Ми вже знизили суверенний кредитний рейтинг Кіпру на три пункти з "АА-" до "А-" і залежно від того, що буде відбуватися (з економікою Кіпру) протягом найближчих днів і тижнів, рейтинг може бути знижений ще більш істотно".
Fitch 31 травня знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Кіпру в іноземній і місцевій валюті до "A-" з "AA-" з "негативним" прогнозом і вивело його зі списку на перегляд, знизивши короткостроковий РДЕ в іноземній валюті до "F1" з "F1+".
Інше міжнародне рейтингове агентство - Moody's - 28 липня знизило суверенний рейтинг Кіпру на дві сходинки до "Baa1" з "A2", прогноз - "негативний". Серед причин, названих агентством, - великі пакети грецьких облігацій на руках у кіпрських банків, а також вибух 11 липня на військовій базі, який забрав життя 13 людей і вивів з ладу найбільшу електростанцію на острові.
У свою чергу, третє найбільше рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) 29 липня знизило довгостроковий суверенний рейтинг Кіпру до "BBB +" з "A-", підтвердивши короткостроковий рейтинг на рівні "A-2" з "негативним" прогнозом з обох рейтингів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас