Єврокомісія: Фінансової допомоги Кіпру не планується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія: Фінансової допомоги Кіпру не планується

Казна та Політика
253
Європейська комісія впевнена, що кіпрська влада самостійно впорається з борговою кризою. Надавати фінансову допомогу Нікосії Брюссель не має наміру. Багато банків Кіпру перебувають на порозі банкрутства.
Брюссель не планує пакет заходів фінансової допомоги Нікосії. Європейська комісія впевнена, що кіпрському керівництву вдасться виконати план з економії бюджету і успішно вирішити проблему державної заборгованості, заявило відомство в понеділок, 1 серпня.
Як йдеться далі в заяві, влада країни зобов'язалася в 2011 році не перевищуватиме рівень нової заборгованості в 4 відсотка валового внутрішнього продукту (ВВП). У 2012 році цей показник планується скоротити до 2,5 відсотка ВВП, передає Reuters.
Серйозний удар по економіці Кіпру завдав вибух на військовій базі 11 липня, який призвів до руйнування найбільшої в країні електростанції. Крім того, кіпрська фінансова система тісно переплетена з грецькою. Через важку фінансову кризу в Греції багато банків Кіпру стоять на порозі банкрутства.
У п'ятницю, 29 липня, рейтингове агентство Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг Кіпру з рівня A-до BBB+. Владі країни буде дуже складно досягти своєї мети щодо зниження рівня нової державної заборгованості, пояснили аналітики агентства. За їхнім прогнозом, рівень держборгу до кінця 2011 року досягне 80 відсотків ВВП, що істотно обмежить можливості кіпрської влади надавати банкам фінансову допомогу. Агентство Moody's знизило кредитний рейтинг Греції 27 липня, передає AFP.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас