Вінський пояснює дії Тимошенко під час підписання газових контрактів з РФ недосконалістю політичної системи України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінський пояснює дії Тимошенко під час підписання газових контрактів з РФ недосконалістю політичної системи України

Енергетика
460
Екс-міністр транспорту та зв'язку України Йосип Вінський на допиті з газового справі проти колишнього глави уряду Юлії Тимошенко заявив, що проблема не в діях екс-прем'єра, а в системі політичної влади країни.
"У нас не прості відносини з Юлією Володимирівною, але я не знаю, як би вийшов із цієї ситуації хтось інший", - сказав Й. Вінський в Печерському райсуді Києва в понеділок.
Він додав, що в цій ситуації проблема полягає в загальній системі політичної влади, яка незбалансована. "Я думаю, що через деякий час ми в цьому залі можемо судити іншого прем'єр-міністра", - додав він.
За словами екс-міністра, необхідна реформа НАК "Нафтогаз України", в результаті якої уряд не повинен втручатися в діяльність компанії. "На жаль, у нас газ - це політична тема", - зазначив Й. Вінський.
Говорячи про засідання уряду 19 січня 2009 року, екс-міністр повідомив, що та ціна на російський газ, яка була озвучена, йому "здалася високою", і необхідно було продовжити переговори для її зниження.
Крім того, за словами Й. Вінського, на цьому засіданні екс-перший віце-прем'єр Олександр Турчинов повідомив, що директиви уряду не обов'язкові для підписання газових контрактів.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", наразі суд завершив допит І. Вінського і розпичав допит наступного свідка в "газовій справі" - екс-міністра освіти і науки України Івана Вакарчука.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас