Білий дім впевнений у голосуванні зі стелі держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім впевнений у голосуванні зі стелі держборгу

Казна та Політика
769
Старший радник Білого Дому Девід Плауфф упевнений у проходженні нового плану підвищення боргової "стелі" в обох палатах Конгресу, повідомляє Reuters.
Плауфф також спростував заяву спікера Палати представників Джона Бонера, який у неділю сказав, що план не включає підвищення податків.
"Це неправда, - сказав радник на телеканалі NBC. - Якщо ми збираємося додатково скорочувати бюджет восени, робити це потрібно за рахунок податкової реформи, закривати лазівки в законі для багатих і для великих корпорацій".
Важливий інструмент переговорів з республіканцями в арсеналі Білого дому - закінчення в кінці 2012 року введених Бушем-молодшим податкових пільг для багатих американців.
Після того як Барак Обама оголосив про узгоджений план в неділю, представники його адміністрації сказали, що президент накладе вето на будь-які спроби продовжити пільги, поки не будуть вжиті інші заходи реформування податкового кодексу США.
Нагадаємо, що до 2 серпня ліміт держборгу необхідно підвищити, інакше міністерство фінансів США не зможе здійснювати нові запозичення для виплати попередніх позик - що означає дефолт з суверенних зобов'язань. Наразі держборг США складає 14,3 трлн дол.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас