В Україні введено в експлуатацію найбільший термінал з перевалки скрапленого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні введено в експлуатацію найбільший термінал з перевалки скрапленого газу

Енергетика
957
Компанія Петро Карбо Хем-Мукачево ввела в експлуатацію перевалочний термінал з прийому, зберігання і відвантаження зріджених вуглеводневих газів та продуктів нафтохімії з залізничних цистерн широкої колії в цистерни європейського стандарту потужністю до 500 тис. тонн на рік.
Як відзначає агентство Інтерфакс-Україна, термінал у Мукачево - найбільший в Україні.
При цьому, як говориться в повідомленні компанії, одним з істотних переваг комплексу є зручне географічне розташування - в 30 км від кордону з Угорщиною, 40 км від кордону зі Словаччиною, 80 км від кордону з Польщею і в 100 км від кордону з Румунією.
Також повідомляється, що на перевалочному терміналі буде здійснюватися перевалка скрапленого газу російського і казахстанського походження. На повне завантаження Петро Карбо Хем Мукачево планує вивести комплекс в жовтні 2011 року.
"Унікальне розташування терміналу, висока технологічність і безпека робить його надійною сполучною ланкою між Азією та Європою, наповнюючи реальним змістом потенціал України як великої транзитної держави", - говорить директор Петро Карбо Хем-Мукачево Сергій Погуляйло.
Як зазначають в компанії, її клієнтами на сьогодні є КонсалтінгВорлдвайд (Угорщина), Паливо (Болгарія), ДБ Шенкер (Польща), M-Chemicals sro (Словаччина), Bell Holding Corp. (Угорщина), Prva Slovenska Propanbutanova (Словаччина), Черкасиазот, Рівнеазот.
Сто відсотків корпоративних прав Петро Карбо Хем-Мукачево належить Майстел Сервісез Лімітед (Мальта), яка, в свою чергу, заснована групою казахстанських підприємців і європейських фінансових інститутів. Вона спеціалізується на торгівлі, експедируванні та перевалці продукції нафтогазової та нафтохімічної галузей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас