Кияни отримали можливість оплачувати "комуналку" через Інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кияни отримали можливість оплачувати "комуналку" через Інтернет

513
Оплачувати комунальні послуги тепер можна через Інтернет. Про це розповів директор комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" Станіслав Каплуненко, повідомили УНН в прес-службі КМДА.
"Ми активно працюємо з системою portmone.com.ua. Тому, якщо в споживача є можливість оплатити комунальні послуги через Інтернет, можна зробити це через зазначену систему незалежно від того, де перебуває платник", - зазначив С. Каплуненко. За його словами, новий порядок оплати комунальних послуг вимагає перебудови не тільки профільного підприємства, а й банківських установ.
"Якщо раніше платежі надходили протягом місяця, то тепер вони сконцентровані в період з 5 до 20 числа. У зв'язку з цим ми звернулися до банків, щоб вони організували в ці дні додаткові робочі місця для того, щоб уникнути черг і прискорити процес обробки і прийому платежів", - сказав С. Каплуненко.
Також він зазначив, що оплачувати комунальні послуги можна через платіжні термінали.
"На сайті КМДА є розділ "Ваш дім", там можна знайти список банків і терміналів, які приймають електронні платежі без комісії. Причому, платити можна і в Київській області, і в інших регіонах. Єдиний нюанс, що термінали не видають здачі, але переплата лягає на особовий рахунок споживача", - додав директор комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр".
Нагадаємо, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк розповів про необхідність трансформації підходів у сфері реформування ЖКГ.
"Ми аналізуємо найкращі світові практики надання послуг ЖКГ та напрацьовуємо механізми залучення інвестицій на модернізацію систем. Як один з варіантів, ми бачимо формування єдиної тарифної політики за рахунок зниження собівартості послуг, а не підвищення тарифів. Тільки після проведення соціального аналізу для прогнозування впливу ціни на добробут громадян ми будемо схвалювати рішення", - зазначив глава Мінрегіону.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас