Найбільші угоди тижня: "комуналка" і вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші угоди тижня: "комуналка" і вугілля

Фондовий ринок
1280
Минулого тижня інвесторів цікавили активи, які стабільно генерують дохід, - енергоносії, комунальне господарство, земля...
Вугілля пішло у Варшаву
Об'єкт угоди: 25% акцій Coal Energy SA ((Люксембург)
Сторона, що продає: Віктор Вишневецький
Сторона, що купує: портфельні інвестори
Опис угоди: Coal Energy SA залучила $81,5 млн. від IPO на Варшавській фондовій біржі від продажу 25% своїх акцій. Про це йдеться в повідомленні біржі минулого тижня. Coal Energy володіє в Україні науково-виробничим об'єднанням "Механік" (Донецька область) і через Lycaste Holdings Limited (Кіпр) на 100% до розміщення контролювалася бізнесменом Віктором Вишневецьким.
Coal Energy S. A. об'єднує вугільні активи групи "Механік". Контролює 10 шахт з видобутку енергетичного та коксівного вугілля, а також потужності з його збагачення та переробки вугільних відвалів. За класифікацією JORC, запаси групи оцінюються в 235,5 млн. т вугілля, 151,2 млн. т з яких - доведені.
Банкіри зацікавилися "комуналкою"
Об'єкт угоди: більше 20% акцій ВАТ "Донуглеводоканал" (Донецьк)
Сторона, що продає: д/н
Сторона, що купує: заступник директора ПАТ "Мегабанк" Олександр Анісімов та ін.
Опис угоди: Про зміну в складі акціонерів ВАТ "Донуглеводоканал" стало відомо 20 липня з повідомлення компанії про підсумки зборів акціонерів. Відповідно до них, було змінено склад правління, ревізійної комісії та спостережної ради. Зокрема, у ревізійну комісію був введений Олександр Анісімов, який на момент зборів, згідно з даними емітента, був заступником директора ПАТ "Мегабанк". Директор Донецького центрального відділення "Мегабанку" Максим Колендовський очолив наглядову раду. Також співробітники банку увійшли в інші органи управління. Раніше більшість місць в органах управління "Донуглеводоканала" посідали його ж співробітники, а пост голови наглядової ради обіймав звільнений на останніх зборах керівник апарату Донецької міськорганізації Партії регіонів Володимир Муськін. Як відомо, основним акціонером харківського "Мегабанку" є його глава наглядової ради Віктор Суботін.
Розмістившись у Варшаві, аграрії скуповують землю в Україні
Об'єкт угоди: 1,5 тис. га в Харківській області
Сторона, що продає: д/н
Сторона, що купує: агрохолдинг "Агроліга"
Опис угоди: Холдинг "Агроліга" (Харківська обл.) підписав угоду про купівлю агрокомпанії з земельним банком 1,5 тис. га в Харківській області. Про це "Агроліга" повідомила 27 липня на Варшавській фондовій біржі. Сума угоди становить 0,5 млн. євро. Назва компанії, що купується не вказується. Таким чином, холдинг збільшив площі сільгоспземель на 27% тис. га - до 7 тис. га. У грудні 2010 року "Агроліга" завершила приватне розміщення 16,67% своїх акцій на Варшавській фондовій біржі. Крім земельного банку в холдинг входить завод з переробки насіння соняшнику потужністю 20 тис. т на рік. Дохід "Агроліги" в 2010 році склав 3,796 млн. євро. Холдинг контролює голова ради директорів ІГ "Авантаж Капітал" Юрій Костоглодов.
Київський провайдер залучив російського інвестора
Об'єкт угоди: 100% капіталу ТОВ "Київконект" (ТМ SmileWeb)
Сторона, що продає: "Персвілль Холдінгз Лтд" (Кіпр)
Сторона, що купує: "Індастріал Медіа Нетворк"
Опис угоди: ЗАТ "Індастріал Медіа Нетворк" (ТМ IPNET) поглинула київського провайдера "Київконект", який працював під брендом SmileWeb. Про це минулого тижня заявив покупець. "Київконект" спеціалізується на наданні послуг безлімітного широкосмугового доступу до мережі Інтернет оптоволоконними лініями зв'язку за технологією FTTB абонентам Оболонського, Дарницького та Деснянського районів Києва. Мережа провайдера об'єднує 1135 будинків. Продавцем "Київконекта", за інформацією "Коментарів", є кіпрська "Персвілль Холдінгз Лтд", а до цього засновником компанії був голова ТОВ "Українська правова спілка" Сергія Чуприна. 100% акцій "Індастріал Медіа Нетворк" належить Persville Holdings Limited, що входить до складу російського фонду UFG Private Equity колишнього міністра фінансів РФ і екс-члена ради директорів "Газпрому" Бориса Федорова.
Росіяни відмовилися від бурового устаткування в Україні
Об'єкт угоди: понад 50% акцій ВАТ "Брянківський завод бурового устаткування" (Луганська область)
Сторона, що продає: ЗАТ "Геомаш-Центр" (Москва) Вадима Бредихина
Сторона, що купує: власник луганської компанії "ЛМЦ" Ігор Андрієнко
Опис угоди: 25 липня ВАТ "Брянківський завод бурового устаткування" (Луганська область, оборот в 2010 р. - 8,3 млн грн.) повідомило про зміну в складі акціонерів, з посиланням на дані, отримані від реєстратора акцій. Відповідно до них, ЗАТ "Геомаш-Центр" і президент цієї компанії Вадим Бредіхін вийшли зі складу акціонерів, продавши більше 50% акцій ВАТ. Новим власником 51% акцій став Ігор Андрієнко. Андрієнко з 9 березня є в.о. директора ВАТ. Андрієнко також є співзасновником луганського ЗАТ "ЛМЦ", яке є великим постачальником запчастин для "Укрзалізниці". "Геомаш-Центр" володіє російським ВАТ "Геомаш", яке спеціалізується на випуску бурового обладнання для нафтогазової галузі.
Вадим Савенко
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас