ЄК хоче підвищити максимум інвестицій ЄС в проекти "слабких" країн до 95% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК хоче підвищити максимум інвестицій ЄС в проекти "слабких" країн до 95%

202
Єврокомісія пропонує підвищити до 95% максимальну ставку співфінансування проектів у шести найбільш економічно слабких країнах ЄС з боку загальних фондів Євросоюзу і приватних або національних компаній, говориться в повідомленні ЄК.
До цих шести "найбільш проблемних економік" увійшли Греція, Ірландія, Португалія (входять в єврозону і отримують зовнішню допомогу від ЄС і МВФ на загальну суму близько 260 млрд євро), Румунія, Латвія і Угорщина (не входять в єврозону, тією чи іншою формою також отримують або отримували в період поточної глобальної кризи зовнішню допомогу). Таким чином, ці країни зможуть отримати з різних загальних фондів Євросоюзу співфінансування своїх проектів на суму до 95% їх загальної вартості за звичайного рівня для всіх інших країн в 50-70%.
В Євросоюзі існує загальний бюджет, який наповнюється переважно за рахунок внесків окремих країн ЄС, а також позабюджетні фонди, що також складаються з контрибуцій країн - учасниць союзу.
Нова ініціатива ЄК не означає збільшення загального ліміту коштів з європейських фондів, на які можуть розраховувати ці шість країн, уточнюється в повідомленні.
В цілому ці держави можуть розраховувати максимум на 2,9 млрд євро інвестицій. З них Греція - на 879 млн євро, Румунія - на 714 млн євро, Португалія - ​​на 629 млн, Угорщина - на 308 млн, Латвія - на 255 млн, Ірландія - на 98 млн євро.
Єврокомісія попросить раду профільних міністрів країн ЄС і Європарламент схвалити пропозицію до кінця 2011 року, відзначається в повідомленні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас