Спрощенцям полегшать життя у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спрощенцям полегшать життя у вересні

Казна та Політика
2067
Законопроект, що стосується спрощеної системи оподаткування, буде розглянутий і схвалений вже в перші дні наступної сесії Верховної Ради, яка почнеться у вересні поточного року. Таку думку висловила народний депутат від Партії регіонів Ірина Горіна, коментуючи заяви представників малого бізнесу про те, що відсутність закону змушує підприємців іти в "тінь", повідомляє УНН.
"Мені дуже шкода, що документ не був схвалений. Я особисто лобіювала його схвалення", - зазначила Горіна.
Разом з тим вона зазначила, що, незважаючи на високу готовність законопроекту, на його розгляд та обговорення піде багато часу, адже в нього вносилася величезна кількість правок.
Народний депутат також нагадала, що серед депутатів було багато тих, хто готовий був працювати останнього пленарного дня минулої сесії Верховної Ради доти, доки не буде схвалений закон про "спрощенців". "Однак було вирішено, що його поставлять на голосування вже в перший сесійний тиждень, тобто 6-7 вересня", - підкреслила вона.
Документ буде схвалений, запевняє парламентарій. За її словами, законопроект вже доопрацьований, пройшов розгляд у відповідному комітеті.
Горіна вважає, що документ, незважаючи на всі заяви опонентів, не став гіршим, а навпаки - в ньому були враховані пропозиції підприємців та експертів, що дозволило значно удосконалити механізми, закладені в проекті. Вона зазначила, що в документі усунуто протиріччя з іншими нормативними документами.
"Я впевнена, що законопроект буде схвалений і підписаний вже на початку осені", - підсумувала політик.
Нагадаємо, після схвалення Податкового кодексу, у представників малого бізнесу виникло багато зауважень щодо норм, які регулюють спрощену систему оподаткування.
Пізніше влада спільно з представниками підприємців та експертами розробила законопроект, який повинен значно вдосконалити систему спрощеного оподаткування і вивести малий бізнес з "тіні". Проте Верховна Рада відклала його розгляд, після схвалення в першому читанні. Запізнення зі схваленням документа на думку представників Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу, призведе до зникнення підприємництва.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас