Єхануров: Підписанням газові контрактів в 2009 році Україна здала свої позиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єхануров: Підписанням газові контрактів в 2009 році Україна здала свої позиції

Енергетика
896
Екс-міністр оборони, екс-прем'єр-міністр, член політради партії "Наша Україна" Юрій Єхануров вважає, що Україна здала свої позиції підписанням газових контрактів з Російською Федерацією в 2009 році.
На допиті в Печерському суді Києва він зазначив, що Україна "фактично нічого для себе позитивного не отримала в результаті цих угод". "Питання полягає в тому, що якщо ти в чомусь поступаєшся, ти повинен в чомусь іншому виграти", - підкреслив Ю. Єхануров.
Аналізуючи події січня 2009 року, він повідомив, що висловлював свій протест позиції уряду щодо газових угод і залишив засідання уряду 19 січня, коли розглядалося це питання.
Він додав, що російська сторона обрала "дуже жорстку позицію" по відношенню до української сторони в цьому питанні. Однак, за словами екс-міністра, це був переговорний процес і очевидним є те, що якщо підвищується газова ціна, то Україна "повинна була хоча б виграти на транзит". "Підписати такі угоди можна було тільки, якщо ти чогось від чогось залежимо", - зазначив Ю. Єхануров.
Наразі в Печерському районному суді Києва почався допит Ю. Єханурова, який проходить свідком у "газовій справі" відносно екс-прем'єр-міністра, лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас