У Лондоні з'явиться новий житловий комплекс для "суперзаможних" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Лондоні з'явиться новий житловий комплекс для "суперзаможних"

Нерухомість
566
Провідний хедж-фонд Європи Orion Capital Managers придбав землю під будівництво одного з найдорожчих житлових комплексів у Лондоні, пише газета Financial Times. Інвестори, що запускають проект вартістю майже в $500 млн, впевнені, що їхні витрати окупляться, оскільки попит на елітне житло в столиці Англії залишається докризово високим: багатії з різних країн прагнуть придбати нерухомість у фінансовому центрі Великобританії.
За даними видання, комплекс розташується в районі Челсі. У Orion Capital сподіваються, що він отримає таке ж схвалення серед клієнтів, як і нещодавно добудований One Hyde Park - найдорожча в світі новобудова, 1 квадратний метр у якій коштує порядку $100 тис. Зокрема, апартаментами в One Hyde Park обзавелися український олігарх Ринат Ахметов, який заплатив за будинок £136,6 млн, казахстанський мідний магнат Володимир Кім, прем'єр-міністр Катару та ірландський бізнесмен Рей Грехан.
Згідно з останніми даними, високий попит на елітне житло в Лондоні справив значний вплив на місцевий ринок нерухомості в цілому, який повернувся до докризових показників, а в деяких випадках і перевершив їх, в 2011 році. Вперше в червні цього року середня вартість оренди квартир у британській столиці перевищила бар'єр в £1 тисячу (за місяць проживання).
"Житло в Лондоні продається так само добре, як золото", - говорить глава Orion Ареф Лехам. "Якщо ви мільярдер, і ви хочете знайти безпечне місце для своїх грошей - немає вибору краще, ніж нерухомість в Лондоні. Люди хочуть жити в Лондоні. Лондон гарантує дотримання ваших громадянських і людських прав...", - сказав він.
Orion, що будує також 30-поверховий будинок неподалік від Сіті, заплатив близько £85 млн за землю в Челсі, знає FT.
Одні з головних покупців елітної нерухомості за кордоном - російські мільярдери. Як писала на початку липня газета The Wall Street Journal, заможні росіяни продовжують вкладати гроші в європейську нерухомість, побоюючись повільного відновлення економіки Росії та можливих політичних змін напередодні президентських виборів.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас