Азербайджан відкрив велике родовище платини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан відкрив велике родовище платини

Банківські метали
610
Родовище платини з первинно оціненими запасами в 80-100 тонн виявлено в Шамкірському районі на заході Азербайджану, йдеться у звіті міністерства екології та природних ресурсів.
"На підставі отриманих результатів на родовищі в Шамкірському районі розпочато польові роботи. За результатами досліджень геологів складена проектна кошторис комерційної ефективності промислової розробки платини", - говориться в повідомленні міністерства за підсумками піврічної діяльності.
У звіті сказано, що геологорозвідувальні роботи в інших районах республіки також дозволили визначити перспективні ділянки і рудні зони залягання ряду корисних копалин.
Азербайджан видобуває золото з липня 2009 року в Гедабекському районі в 350 кілометрах на захід від Баку, де операційна компанія Anglo Asia Mining на чолі з американською компанією RV Investment Group Services планує отримати 22 тонни золота.
Загалом Anglo Asia Mining оперує дев'ятьма родовищами золота з оціненими ще за радянських часів запасами в 430 тонн.
Інший міжнародний консорціум - Azerbaijan International Mineral Resources Operating - розробляє родовище Човдар, яке може давати три-чотири тонни золота на рік, а відкрите недавно розсипне золотоносне родовище біля річки Курекчай - до однієї тонни золота.
Консорціум, очолюваний Londex Resources (45 відсотків), об'єднує також Willy & Meyris, Fargate Mining Corporation, Globex International і Mitsui Mineral Development Engineering.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас