Російські чиновники відмовилися виділити Північному Кавказу трильйони рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські чиновники відмовилися виділити Північному Кавказу трильйони рублів

Казна та Політика
415
Мінфін і Мінекономрозвитку Росії не змогли узгодити держпрограму розвитку Північного Кавказу, яка передбачає витрати на розвиток округу до 2025 року на суму в 3,9 трильйона рублів. Рішення про витрати на програму буде схвалювати уряд, оскільки це політичне рішення, яке на рівні відомств взяти неможливо. Тепер документ, розроблений Мінрегіоном РФ, буде внесений в уряд із зауваженнями.
Джерела в Мінфіні РФ назвали пропозиції Мінрегіону з СК "нереальними", оскільки їх схвалення призведе до різкого збільшення дефіциту бюджету Росії або до збільшення податків. Крім того, в програмі не прописані інституційні перетворення регіону.
Раніше газета повідомлялося, що пропоновані витрати на держпрограму, підготовлену Мінрегіоном за дорученням російського уряду, виявилися в десять разів більшими, ніж передбачено чинними регіональними федеральними цільовими програмами (ФЦП).
За розрахунками Мінрегіону РФ, більшу частину коштів надасть федеральний бюджет, а близько 1 трильйона рублів чиновники спробують залучити від інвесторів.
Дана програма має замінити вже діючі в регіоні три ФЦП ("Південь Росії", а також програми соціально-економічного розвитку Чечні та Інгушетії). Перехід на єдину держпрограму, як вважають в Мінрегіоні, необхідний для поліпшення контролю за реалізацією проектів на СК.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас