Переговори E. On і "Газпрому" про ціну на газ опинилися на межі провалу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переговори E. On і "Газпрому" про ціну на газ опинилися на межі провалу

Енергетика
1018
"Газпром", як видно, не згоден знизити ціни на газ за довгостроковими контрактами з німецьким E.On. Переговори між двома концернами загрожують завершитися провалом. E. On готується до розгляду в суді.
Багатомісячні переговори між дюссельдорфським енергетичним концерном E. On і "Газпромом" з питання зниження відпускних цін на газ перебувають на межі провалу. Цю інформацію, опубліковану раніше німецьким тижневиком Focus, в неділю, 31 липня, підтвердив офіційний представник німецького концерну.
Керівництво E. On домагалося від російського газового гіганта зниження цін, зафіксованих у довгострокових договорах і прив'язаних до цін на нафту, відзначає dpa. Останнім часом на ринку природного газу існує велика кількість пропозицій за досить низькими цінами.
У зв'язку зі зниженням ринкових цін на газ дочірнє підприємство E. On, дистриб'ютор природного газу E. On Ruhrgas зазнає великих збитків. За підсумками 2011 року вони можуть скласти один мільярд євро, пише Reuters. За інформацією журналу Focus, наразі E. On обмірковує можливість звернення до міжнародного арбітражного суду.
Тим часом, за інформацією німецького тижневика Der Spiegel, дюссельдорфський концерн планує розформувати три структурні підрозділи. Як повідомляє видання з посиланням на нещодавнє рішення ради директорів E. On, будуть закриті дочірні підприємства E. On Energie в Мюнхені, E. On Kraftwerke в Ганновері і E. On Ruhrgas в Ессені.
Відповідні бізнес-сегменти будуть інтегровані у вже існуючі або новостворені підрозділи концерну в Дюссельдорфі, повідомляє далі видання. Подібні моделі керівництво компанії планує запровадити і на дочірніх підприємствах за кордоном.
За запитом Reuters публікацію тижневика Der Spiegel в концерні коментувати відмовилися. "Наразі внаслідок істотно змінилися загальних умов E. On перевіряє можливість зміни стратегії та структури компанії. Жодних рішень ще не було схвалено", - повідомили в концерні.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас