Заява Обами про держборг США штовхає вгору ціни на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заява Обами про держборг США штовхає вгору ціни на нафту

Енергетика
1407
Світові ціни на нафту ростуть у понеділок на тлі заяви президента США Барака Обами про досягнення згоди щодо підняття стелі держборгу США. Про це свідчать дані торгів.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:41 мск підвищилася на 1,4 долара, або на 1,46% - до 97,1 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 1,45 долара, або на 1,24% - до 118,19 долара за барель.
Пізно ввечері в неділю учасники дискусій про стелю держборгу, що тривала з середини травня, нарешті, оголосили, що знайшли компроміс. Тепер цей план у вигляді законопроекту має бути в терміновому порядку розглянутий палатою представників і сенатом.
Крім того, в кінці поточного тижня інвестори чекають на дані з безробіття в США за липень. За очікуваннями аналітиків, показник зберігся на рівні червня - 9,2%, а кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки зросла на 98 тис.
"Ейфорія, що з'явилася на ринку може підштовхнути вартість нафти до верхньої межі поточного цінового діапазону, - говорить цитований агентством Bloomberg керівний директор Commodity Broking Services Pty. в Сіднеї Джонатан Барратт (Jonathan Barratt). - Ключове значення для ринків на поточному тижні будуть також мати дані з безробіття в США".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас