Мінфін Ізраїлю: демонстрації штовхають країну до анархії та економічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Ізраїлю: демонстрації штовхають країну до анархії та економічної кризи

Казна та Політика
550
Міністр фінансів Ізраїлю Юваль Стейніц виступив з різким засудженням опозиції, яка проводить масові демонстрації по всій країні, повідомляє Press TV. За його словами, вимоги протестувальників, пов'язані зі зниженням цін, "штовхають країну до анархії і можуть спровокувати кризу, аналогічну до грецької".
"Ми чуємо розмови про ліквідацію економічних проблем в Європі, ми бачимо, що США стоять на порозі дефолту. Моя першочергова задача - не допустити подібних ситуацій в економіці Ізраїлю", - йдеться в його заяві. "Не перетворюйте інвесторів, банкірів і промисловців на ворогів держави, вони - локомотив нашої економіки", - прокоментував міністр вимоги про вжиття заходів щодо великого бізнесу, в якому демонстранти бачать основну причину прискорюваних темпів інфляції.
З подібними заявами міністр виступив після того, як 30 липня в організованих акціях протесту по всій країні взяли участь до 150 тис. чоловік. Протести в Ізраїлі з приводу високих цін у секторі нерухомості, освіти та медицини почалися порівняно недавно, проте вже змусили міністрів похвилюватися. Протестувальники, координуючи свої акції через соціальні мережі, влаштували марші в Тель-Авіві, Єрусалимі, Хайфі і Бер-Шеві. Демонстрації вже стали найбільш відчутним ударом по Кабінету міністрів прем'єра Беньяміна Натаньяху. За результатами опитування, діями влади незадоволені 54% населення, 87% підтримують дії протестувальників і вважають, що ті чинять правильно.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас