Сенатор-демократ: Стеля держзапозичень США "безумовно" буде піднята, коштів вистачить по 2012 р. включно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенатор-демократ: Стеля держзапозичень США "безумовно" буде піднята, коштів вистачить по 2012 р. включно

Казна та Політика
755
Стеля держзапозичень США "безумовно" буде піднята і коштів вистачить по 2012р. включно. Таку заяву зробив в інтерв'ю телеканалу CNN сенатор Чарльз Шумер, який представляє демократів на переговорах з республіканцями з питання збільшення ліміту держборгу країни, повідомляє РБК.
За його словами, майбутнє скорочення держвитрат не повинно торкнутися виплат і пільг, передбачених програмами соціального страхування та медичної допомоги Medicare і Medicaid. При цьому він вважає, що в законопроекті слід закласти скорочення витрат на оборону, обсяг якого буде пропорційним до скорочення дискреційних витрат у цивільних сферах.
Шумер також додав, що ключовим питанням дискусії залишається механізм реалізації передбачених законом заходів щодо зниження дефіциту скарбниці.
Напередодні виступу в ефірі Шумера лідер республіканської меншості в сенаті Мітч Макконнелл повідомив в інтерв'ю телеканалу CNN, що домовленість щодо збільшення ліміту держборгу США буде "скоро" досягнута.
Раніше сьогодні телеканал ABC з посиланням на джерела в конгресі повідомив, що представники демократичної і республіканської партій досягли "попередньої домовленості" з питання підвищення межі запозичень США і про це буде офіційно оголошено в найближчі години.
За словами Макконнелла, законопроект, який закладає основу для подальшого скорочення дефіциту скарбниці, не передбачає підвищення податків. Він також додав, що має намір рекомендувати схвалити документ своїм соратникам з партії і розраховує, що узгоджений пакет набере "істотну кількість" голосів республіканців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас