СЕС передала в прокуратуру 12 справ про порушення в дитячих таборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СЕС передала в прокуратуру 12 справ про порушення в дитячих таборах

165
За підсумками перевірки дотримання санітарного законодавства в дитячих оздоровчих закладах, яка проходила з 14 по 29 липня, державна СЕС МОЗ, передала в прокуратуру 12 справ про порушення у цій сфері.
Про це повідомляє прес-служби МОЗ.
За цей період було проведено більше 3 тисяч перевірок дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, в 718 з них виявлено порушення санітарного законодавства, що становить 22,3% перевірених установ.
За результатами перевірок до адміністративної відповідальності було притягнуто 777 посадових осіб таких установ, від роботи усунено 393 працівника, які не пройшли профілактичний медичний огляд.
Також було перевірено 1,5 тис. підприємств з виробництва і постачання харчових продуктів, з яких на 343 виявлені порушення санітарного законодавства, у зв'язку з чим 346 посадових осіб притягнуто до адмінвідповідальності, а 329 осіб відсторонені від роботи за не пройдений медогляд.
Крім того, призупинено функціонування 18 підприємств з виробництва і постачання продуктів. Також призупинено експлуатацію 48 закладів оздоровлення і відпочинку дітей та харчоблоків.
Головні державні санітарні лікарі адміністративних територій схвалили рішення про відновлення роботи 19 закладів відпочинку (в Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Сумській, Чернігівській, Одеській областях та Севастополі) і 3 підприємств-постачальників продуктів (у Сумській області та Севастополі).
За підсумками перевірок Держсанепідслужба виявила 4 наметових містечка та 10 наметових таборів, які почали своє функціонування без погодження їх розміщення з територіальними установами санепідслужби, їх функціонування було припинено.
Нагадаємо, СЕС виявила порушення санітарних норм практично в кожному четвертому дитячому оздоровчому закладі.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас