ЗМІ: Брейвік купив все необхідне для теракту на Інтернет-аукціоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Брейвік купив все необхідне для теракту на Інтернет-аукціоні

679
Андерсу Брейвіку, обвинуваченому у подвійному теракті, допоміг Інтернет-аукціон eBay. Британські ЗМІ стверджують, що саме через онлайн-трейдерів норвежець купив зброю і складові компоненти для бомби
У 1500-сторінковому маніфесті Брейвіка, опублікованому в Інтернеті, є фраза: "eBay - твій друг". Газета Sunday Telegraph, провівши власне розслідування, склала список купленого норвежцем через eBay за останні 7 місяців. З'ясувалося, що хімічні речовини, необхідні для бомби, були придбані у жителя Британії за кілька фунтів. Британська компанія продала Брейвіку і обладнання, за допомогою якого можна створити кулі з отрутою.
Ще один британець, що проживає в США, продав норвежцю костюм хімзахисту. Передбачається, що саме цей костюм одягався в процесі виготовлення бомби.
Побачивши список покупок Брейвіка, газета ставить питання: чи можна було зупинити вбивства, контролюючи онлайн-покупки. Ім'я норвежця потрапило в список спостереження після того, як чотири місяці тому він купив хімічні добрива у польської компанії. Але, вочевидь, служба безпеки Норвегії не відстежувала угоди Брейвіка на eBay, констатує Sunday Telegraph.
Жертвами подвійного теракту в Норвегії 22 липня стало 77 осіб - 69 були вбиті на острові Утой, вісім загинули при вибуху в Осло.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас