Moody's: США збережуть рейтинг, але прогноз буде переглянутий на "негативний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: США збережуть рейтинг, але прогноз буде переглянутий на "негативний"

Казна та Політика
475
Рейтингове агентство Moody's Investor's Service має намір зберегти кредитний рейтинг США, незважаючи на "допустимі коливання" в плані бюджетного врегулювання. Разом з тим, підтвердження рівня Ааа станеться з переглядом прогнозу на "негативний", що в перспективі може стати відправною точкою для зниження рейтингу, передає РБК.
Звіт Moody's опублікований за 4 дні до можливого дефолту за держоблігаціями США, в момент коли "демократичний" сенат має намір блокувати законопроект про бюджетні зміни, розроблений "республіканською" палатою представників, а Барак Обама закликає перестати витрачати час дарма і "знайти вихід з цього бардаку".
У поясненні своєї оцінки агентство спирається на сценарій розвитку ситуації, коли в разі несхвалення відповідного рішення до 2 серпня, уряд спочатку буде розплачуватися за зовнішніми позиками.
"Якщо планку боргу не вдасться підняти до 2 серпня, ми впевнені, що Казначейство віддасть перевагу обслуговувати борг, тим самим відсунувши дефолт на якийсь період", - йдеться в офіційній заяві.
Разом з тим, рейтингове агентство попередило владу США, що у разі відмови від виплат за зобов'язаннями, "незважаючи на відсутність серйозних проблем у кредиторів і швидке рішення проблем", рейтинг обвалиться до дефолтного.
Врегулювання бюджетного питання міцно стоїть на порядку денному в США вже близько 3-х тижнів. За цей час представникам республіканської та демократичної партії, на чолі з Обамою, так і не вдалося дійти компромісу. Час для схвалення рішення закінчується 2 серпня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас