На "Фукусімі" триває викид радіації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На "Фукусімі" триває викид радіації

Енергетика
369
Викид радіації в атмосферу в зоні аварійної АЕС "Фукусіма-1" різко знизився, але як і раніше значно перевищує допустиму норму. Про це сьогодні повідомила енергокомпанія "Токіо електрик пауер" (TEPCO) - оператор станції.
За даними TEPCO, наприкінці червня викид радіонуклідів в районі станції впав у 2 мільйони разів у порівнянні з тим рівнем, який був зафіксований в повітрі незабаром після березневої аварії на "Фукусіма-1". Але, незважаючи на настільки різке зниження, зараз цей показник, судячи з вимірів у верхньому шарі ґрунту, як визнає енергокомпанія, "все ще досить значно перевищує звичайну норму".
Згідно з представленими оператором АЕС результатами аналізу проб ґрунту, узятих на її території 11 липня, вміст ізотопів йоду-131 з коротким періодом напіврозпаду, до 8 діб, наразі впав нижче за встановлену законом межу. При цьому підвищений радіаційний фон в основному створюють ізотопи цезію-134 та цезію-137 з періодом напіврозпаду відповідно до 2 і 30 років.
В результаті аналізу проб ґрунту на території "Фукусіма-1" і мулу на морському дні поблизу станції раніше було також виявлено невеликий вміст частинок плутонію, вельми небезпечних для здоров'я людини при їх вдиханні. Експерти також попереджають про те, що виявлений у ґрунтових водах та поблизу водозабірника АЕС радіоактивний стронцій становить небезпеку для риб та інших мешканців моря.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас