Українські банки тепер зобов'язані розміщувати квартальні звіти на сайтах та у відділеннях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки тепер зобов'язані розміщувати квартальні звіти на сайтах та у відділеннях

266
Нацбанк зобов'язав комерційні банки розміщувати на їх сайтах і в приміщеннях структурних підрозділів (у відділеннях і філіях) власні квартальні баланси та звіти про фінансові результати, говориться в листі НБУ № 47-412/10144-8833 від 27 липня.
Разом з тим, регулятор підкреслює, що відповідна норма введена у зв'язку з набуттям чинності з 17 червня змін до закону Про банки і банківську діяльність.
Відповідно до даної норми, банки зобов'язані протягом місяця, наступного за звітним періодом, розмістити на власному сайті, а також в приміщеннях структурних підрозділів, куди мають доступ клієнти та вкладники, свої квартальні баланси та звіти про фінансові результати.
Крім того, НБУ підкреслює, що до приведення ряду інструкцій у відповідність до нових вимог закону Про банки і банківську діяльність фінустанови вже зобов'язані виконувати вимогу про розміщення на сайтах і в приміщеннях структурних підрозділів квартальних балансів і звітів про фінрезультати.
Нагадаємо, що зміни до закону Про банки і банківську діяльність набули чинності з 17 червня.
Як повідомлялося, Національний банк України ініціює зняття з нього законодавче обмеження з регулювання розміру резервування під валютні кредити.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас