На рахунку компанії Apple більше грошей, ніж у скарбниці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На рахунку компанії Apple більше грошей, ніж у скарбниці США

992
На рахунку американської корпорації Apple тепер більше грошей, ніж на балансі уряду США.
Згідно з останніми даними, опублікованими казначейством США, операційний баланс держави з найбільшою економікою в світі склав 73,7 млрд доларів, тоді коли в резерві дітища Стіва Джобса, згідно зі звітом компанії, 76,4 млрд, передає ВВС.
У четвер нижня палата конгресу США вкотре відклала голосування з питання про підйом планки державна боргу, яка наразі перебуває на позначці 14,3 трлн доларів.
Щомісячні витрати уряду США приблизно на 200 млрд перевищують доходи та збори. Підняття стелі держборгу має дозволити країні уникнути технічного дефолту, згоді про це заважають суперечки між республіканцями і демократами.
Тим часом, прибуток Apple зростає на очах. У другому кварталі 2011 року чистий прибуток компанії склав 7,3 млрд доларів - на 125% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
На рахунках комп'ютерного гіганта є більше 75 млрд доларів, і спостерігачі жваво обговорюють, як саме Стів Джобс і його партнери планують розпорядитися цими величезними статками.
Керівництво корпорації поки тримає свої плани в таємниці, проте експерти припускають, що Apple збирає арсенал, за допомогою якого збирається зробити ряд гучних стратегічних придбань і оформити кілька ключових технологічних патентів.
Серед потенційних мішеней для покупки називають мережу книжкових магазинів Barnes and Noble, а також популярний інтернет-ресурс Netflix. Крім того, компанія може бути зацікавлена ​​в покупці дрібних фірм, які виробляють необхідну Apple продукцію.
Нещодавно Apple об'єднала зусилля з іншим технологічним гігантом, компанією Microsoft, для викупу більше 6 тисяч патентів збанкрутілої канадської фірми Nortel за 4,5 млрд доларів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас