Томенко: Боротьбу з корупцією треба починати, залучаючи до відповідальності Черновецького — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Боротьбу з корупцією треба починати, залучаючи до відповідальності Черновецького

160
Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко радить владі займатися не псевдо-боротьбою з корупцією, а нарешті притягнути до відповідальності за корупційні діяння команду мера Києва Леоніда Черновецького.
Про це він заявив у коментарі УНІАН. "Єдиним реальним показником задекларованої боротьби з корупцією буде розслідування зловживань Черновецького і його команди, а не боротьба з опозицією", - сказав Томенко.
Віце-спікер порадив владі вести не політичну та інформаційну боротьбу, а почати справжню правову боротьбу з корупцією.
Адже нині боротьба з корупцією для влади здебільшого зводиться до боротьби з корупцією проти опозиції, або до інформаційних повідомлень про те, що боротьба з корупцією набирає широких масштабів.
"Але найбільш прорекламований процес проти так званої політичної діяльності молодої команди мера Києва Леоніда Черновецького - на нулі", - сказав Томенко.
Заступник голови ВР нагадав, що неодноразово і голова КМДА Олександр Попов та інші представники команди Президента наголошували на тому, що команда Черновецького розікрала Київ.
За його словами, відкриття кримінальних справ проти другого-третього ешелону команди нинішнього мера навряд чи можна назвати боротьбою з корупцією.
"Поки ще жоден з керівників міста не поніс відповідальності, причому на це навіть немає жодного натяку", - зазначив він.
"Ще більш цинічним у цій так званій боротьбі з корупцією, яка зводиться лише до інформаційних повідомлень, є, то що Черновецький де-юре залишається мером Києва", - вважає Томенко.
За його словами, вся діяльність мера за 2011 рік звелася до того, що він нібито підписав три розпорядження про скликання сесій Київради і два про скасування своїх попередніх рішень. Крім того, Черновецький розпорядився нагородити преміями і провести свято День українського прапора.
"Це єдиний мер у світі, який на посаді за останніх півроку взагалі нічим не займається. Журналісти та експерти жартують, що, можливо, він відкрив представництво Київської мiської влади за кордоном у вигнанні", - сказав Томенко.
Нагадаємо, на початку 2011 року правоохоронні органи Києва заявили, що розслідують 18 кримінальних справ, в яких головними обвинуваченими виступають представники команди мера.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас