Президент США втратив 36 тисяч читачів на Twitter через розсилання "спаму" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент США втратив 36 тисяч читачів на Twitter через розсилання "спаму"

203
Президент США Барак Обама за кілька годин втратив близько 36 тисяч передплатників у сервісі мікроблогів Twitter. Про це повідомляється на сайті Mashable.
Справа в тому, що в п'ятницю Барак Обама звернувся до більш ніж 9 мільйонів своїх читачів у Twitter з проханням за допомогою мікроблога впливати на конгресменів-республіканців від своїх штатів і попросити їх про підтримку компромісного антикризового плану.
Потім аккаунт Обами став видавати посилання на акаунти кожного республіканця в Twitter, при цьому використовувався хештег # compromise. Варто зазначити, що наразі в Конгресі США налічується 287 республіканців.
Результати виявилися суперечливими. Хештег був використаний більш ніж 22 тисячі разів, а кількість тих, хто переглянув повідомлення з цим хештегом, досягла 36 тисяч чоловік. Користувачі мікроблога згадали Обаму в своїх твітах близько 28 тисяч разів. Притому 40 відсотків цих згадувань мали позитивний характер, а до хештегу #compromise позитивно поставилися 28 відсотків користувачів мікроблога. 13 і 12 відсотків користувачів, відповідно, поставилися до Обами і його заклику до компромісу негативно.
Однак, як показує діаграма Simply Measured, деякі фоловери президента, мабуть порахували перерахування кожного республіканця в Twitter зайвим і видалили Обаму зі списку своїх "друзів".
Примітно, що у відповідь на дії Обами в мікроблозі навіть з'явився хештег #ObamaSpam.
Інтернет-кампанія Обами мала й інші наслідки: як відзначає The National Journal, у конгресменів-республіканців помітно додалося фоловерів - в цілому на 6500.
Запис у мікроблозі Обами з'явився напередодні голосування в Конгресі США з приводу схвалення плану запобігання технічного дефолту. Нині відомо, що Сенат відхилив антикризовий план, запропонований республіканцем Джоном Бейнером.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас