МОЗ оптимізує номенклатуру держзакупівель ліків для людей з ВІЛ/СНІДом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ оптимізує номенклатуру держзакупівель ліків для людей з ВІЛ/СНІДом

104
Міністерство охорони здоров'я України оптимізує номенклатуру держзакупівель лікарських засобів для людей з ВІЛ/СНІДом, заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов.
Виступаючи на відкритому засіданні експертної групи з узгодження і зміни номенклатури закупівель за програмою ВІЛ/СНІД в п'ятницю в Києві, заступник міністра відзначив, що метою оптимізації держзакупівель є зробити неможливими маніпуляції фармринку, не допустити змови постачальників, а також забезпечити лікарськими засобами якомога більшу кількість хворих за обмеженого державного фінансування.
За його словами, в результаті оптимізації планується відмовитися від досить великої кількості препаратів, замість них перейти на більш економічні й терапевтично ефективні препарати.
Заступник міністра пояснив, що антиретровірусна терапія буде скоректована для нових хворих. Для тих, хто вже отримує лікування - список препаратів не зміниться, оскільки у зв'язку зі специфікою лікування СНІДу їм не можна змінювати схему лікування.
Толстанов повідомив, що торги із закупівлі цих препаратів почнуться наступного тижня і вже в кінці жовтня - початку грудня закуплені ліки надійдуть в Україну.
За його словами, планується охопити лікуванням 34 тис чоловік. Крім цього, заступник міністра підкреслив, що запасу антиретровірусних препаратів в Україні вистачить до листопада - грудня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас