Мінагрополітики: Дефіциту продуктів не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики: Дефіциту продуктів не буде

Аграрний ринок
207
Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк впевнений, що дефіцит продовольства Україні не загрожує
Про це він заявив в ході онлайн-конференції на сайті видання Комсомольська правда в Україні.
"Цього року ми докладаємо всіх зусиль, щоб дефіциту не було в жодній групі сільськогосподарської продукції. Принаймні, показники збору всіх зернових, зернових, які йдуть на виробництво круп, показники виробництва м'яса, овочів, показники ринку споживання і прогноз споживання говорять про те, що дефіциту не буде", - запевнив глава відомства.
Як пояснив міністр, на сьогоднішній день Аграрний фонд закупив досить велику кількість зернових, цукру і закуповує молочну продукцію, зокрема вершкове масло, для того, щоб робити інтервенції в разі сплеску цін.
Але міністр попередив, що багато що залежить від виконання планів з експорту. У цьому ключі Присяжнюк відзначив позитивні зрушення в експорті овочів українського виробництва. "За друге півріччя 2010 року та за перше півріччя 2011 року ми в два рази збільшили обсяги експорту... Це говорить про те, що нашу продукцію визнають, у тому числі і овочеву, що є сигналом для збільшення виробництва цієї групи сільгосппродукції", - резюмував він.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас