ФССП: Ходорковський і Лебедєв не платять за боргами державі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФССП: Ходорковський і Лебедєв не платять за боргами державі

Казна та Політика
279
Колишній глава "ЮКОСа" Михайло Ходорковський і екс-керівник МФО "Менатеп" Платон Лебедєв не виплачують державі борги, що перевищують 17 млрд рублів, повідомляє в п'ятницю Федеральна служба судових приставів РФ (ФССП).
За даними відомства, Міщанський суд Москви ухвалив стягнути з Лебедєва і Ходорковського понад 17,3 млрд рублів на користь держави. Крім того, зазначено в релізі, Ходорковський не сплатив прибутковий податок розміром 53 тис. і пені за його несплату - це ще 71 тис. Лебедєв також повинен державі недоїмки по податках в сумі 7 тис. і пені розміром 5,8 тис.
"Незважаючи на те, що на адресу солідарних боржників, а також законних представників неодноразово направлялися постанови, вимоги та листи судового пристава-виконавця, що містять, в тому числі, інформацію про факт порушення виконавчого провадження та сумі боргу, Ходорковським і Лебедєвим дії з добровільного погашення суми заборгованості не робилися", - йдеться в повідомленні.
За першу кримінальну справу Ходорковський і Лебедєв в 2005 році були засуджені на вісім років позбавлення волі, у тому числі за шахрайство та ухиляння від сплати податків. В рамках другої справи суд в 2010 році засудив їх до 14 років позбавлення волі за розкрадання нафти і легалізацію виручки, але в травні 2011 року Мосміськсуд скоротив термін покарання на один рік. Термін покарання - з урахуванням першого вироку і проведеного в ув'язненні часу - закінчується в 2016 році. Половину строку Лебедєв і Ходорковський вже відсиділи, а тому мають право на УДЗ. Проте суд відмовив раніше Лебедєву в умовно-достроковому звільненні. Захист оскаржив це рішення.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас