Білорусь з 1 серпня знижує ставки експортних мит на нафтопродукти до російського рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь з 1 серпня знижує ставки експортних мит на нафтопродукти до російського рівня

Енергетика
273
Білорусь з 1 серпня 2011 р. знижує ставки експортних мит на нафту і нафтопродукти, що вивозяться за межі митної території Митного союзу, до російського рівня. Таке рішення ухвалила рада міністрів республіки, передає РБК.
Відповідно до документа, ставка експортного мита на сиру нафту знизиться з 445,1 дол/т до 438,2 дол/т. На нафту з вмістом сірки, за винятком сирої нафти, що видобувається на Верхньочонському, Талаканському, Дулісьмінському, Західно-Аянському, Ярактинскькому, Марківському нафтогазоконденсатних родовищах, Алінському і Даниловському газонафтових родовищах, експортне мито складе 201 дол.
На світлі нафтопродукти (легкі дистиляти, середні дистиляти, газойлі) встановлено мито 293,6 дол/т, на бензини товарні та прямогонний бензин - 394,4 дол. Мито на темні нафтопродукти (рідкі палива, масла, відпрацьовані нафтопродукти) з 1 серпня складе 204,6 дол, на пропан, бутан, етилен, пропилен, бутилен і бутадієн, інші зріджені гази - 182,8 дол, на нафтовий вазелін, мінеральні воски та аналогічні продукти - 204,6 дол. Крім того, ставка вивізного мита за 1 т нафтового коксу і бітуму, інших залишків від переробки нафти або нафтопродуктів, отриманих з бітумінозних порід, дорівнюватиме 204,6 дол, за 1 т бензолу, толуолу, ксилолів - 293,6 дол.
У грудні 2010 р. Білорусь і Росія підписали міжурядову угоду про розподіл експортних мит на нафту і нафтопродукти. Згідно з документом, з 1 січня Росія поставляє в Білорусь безмитно весь обсяг нафти, при цьому білоруська сторона перераховує до бюджету РФ весь обсяг експортних мит на нафтопродукти, отримані з російської нафти. Експортні мита на нафтопродукти, вироблені з нафти, що походить з третіх країн, надходять у білоруський бюджет.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас