Свідок у справі Тимошенко: Росія висунула ціну в 450 дол за тис. куб. м ще до переговорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Свідок у справі Тимошенко: Росія висунула ціну в 450 дол за тис. куб. м ще до переговорів

Кримінал
899
Росія висунула ціну в 450 дол за тис. куб. м ще до переговорів між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром". Про це заявив екс-радник голови правління "Нафтогазу" Андрій Коваль, виступаючи як свідок у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Крім того, за його словами, окрім Росії купувати газ технічно було більше ніде. Таким чином, свідок багато в чому підтверджує слова Тимошенко.
Раніше сьогодні Печерський райсуд Києва відмовив екс-прем'єр міністру Юлії Тимошенко в залученні захисників Роджера Енорта, Марка Фельдмана і Сергія Власенка. "Враховуючи, що суду не надано способу, визначеного нормами КПК відповідні документи щодо осіб, яких підсудна просить долучити як захисників... враховуючи, що Власенко Сергій Володимирович був відсторонений від захисту у цій справі на підставі статті, в якій говориться, що не може бути захисником особа, яка, зловживаючи своїм становищем, перешкоджає розгляду справи... Суд на місці ухвалив: у задоволенні зазначеного клопотання відмовити", - заявив суддя Кірєєв.
Нагадаємо, раніше Тимошенко вже подавала клопотання на залучення захисників. Залучення представників американських адвокатських фірм не було схвалено Кірєєвим, оскільки "суду не надано документів на право здійснювати адвокатську діяльність, і не надані відповідні свідоцтва".
З приводу Власенка, суддя тоді зазначив, що "особа, яка зневажливо ставиться до суду і намагався зірвати процес, не може бути захисником".
Адвокат колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Микола Сірий вважає, що залучення до справи Тимошенко американських захисників було б грамотним з юридичної точки зору. "Ми не бачимо жодних перешкод для того, щоб американські адвокати мали можливість приєднається до роботи в цьому процесі та виконувати функції захисників", - заявив Сірий.
Адвокат нагадав, що в 2004 р. у справі Віктора Януковича щодо виборів брали участь кілька швейцарських адвокатів. "Тоді жодних проблем не було, і я не бачу перешкод для допуску іноземних адвокатів у цій справі", - підкреслив Сірий.
Сьогодні суд продовжив допит свідків. Печерський районний суд не задовольнив заяву Тимошенко про відвід представника державного обвинувачення прокурору Микитенко. Таке рішення оголосив, повернувшись з дорадчої кімнати, суддя Кірєєв.
"Наразі відсутні будь-які підстави для задоволення заявленого відводу. Заява про відвід не підлягає задоволенню", - заявив Кірєєв.
Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко через канцелярію Печерського райсуду Києва звернулася з клопотанням про відвід прокурора Олександра Микитенко і допуск захисників Роджера Енорта і Марка Фельдмана, передає кореспондент РБК-Україна.
Відвід прокурору Микитенка Тимошенко у своїй заяві пояснила тим, що прокурор повинен був відмовитися від обвинувачення на стадії оголошення обвинувального висновку, оскільки в ньому відсутня дія і склад злочину. Крім того, на думку підсудної, клопотання прокурора про зміну їй запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту свідчить про його упередженість.
Сьогодні в Печерському райсуді почалося чергове судове засідання, де розглядається справа щодо газових угод, підписаних Тимошенко в 2009 р. Засідання відкрив головуючий у справі суддя Родіон Кірєєв.
Суд продовжить допит свідків, заявлених в обвинувальному висновку у справі Тимошенко.
Раніше в ході судового засідання було допитано дев'ять свідків, у тому числі екс-міністр палива і енергетики Юрій Продан і екс-міністр промислової політики Володимир Новицький, які дали показання на користь Тимошенко. Варто зазначити, що на судовому засіданні сьогодні присутні представник Посольства Словаччини.
Нагадаємо, кримінальну справу щодо газових домовленостей проти Тимошенко було передано до Печерського районного суду Києва 17 червня. 24 червня почалися судові слухання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас