Fitch планує в IV кварталі ухвалити рішення з рейтингу Португалії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch планує в IV кварталі ухвалити рішення з рейтингу Португалії

Казна та Політика
159
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings може вивести суверенний кредитний рейтинг Португалії, який перебуває зараз на рівні "ВВВ-", зі списку на перегляд з можливим пониженням (Rating Watch Negative, RWN) в IV кварталі поточного року, якщо уряд зможе досягти прогресу у вирішенні економічних проблем. Про це повідомляється в прес-релізі агентства.
В середині вересня буде опубліковано огляд виконання Португалією взятих на себе зобов'язань перед ЄС і МВФ щодо приватизації та скорочення бюджетного дефіциту, а також оцінка середньострокових економічних перспектив країни. Наразі рейтинги Португалії продовжують перебувати під тиском унаслідок невизначеності навколо довгострокової програми розвитку і низьких темпів зростання ВВП (за прогнозами Fitch, воно складе 2% в 2011 і 2012 роках).
Водночас донорська допомога допомогла знизити короткострокові проблеми з ліквідністю і, як припускає агентство, "повинна допомогти прискорити структурні економічні реформи". За умови створення достатньої "подушки безпеки" і відсутності "негативних сюрпризів" до кінця 2013 року фінансова система Португалії буде досить стабільна, а бюджетний дефіцит скоротиться з 9,1% ВВП в 2010 році до 3% в 2013-м, чекає Fitch.
Як наголошується в релізі, якщо економіка країни знову опиниться в проблемному положенні і буде потрібна додаткова фіндопомога, в тому числі приватного сектора, то рейтинги можуть бути залишені в списку на перегляд і можливе їх зниження. Однак за умови, що податкові реформи в рамках програми ЄС і МВФ в поєднанні зі збільшенням експорту знизять навантаження на приватний і банківський сектор, рейтинги Португалії можуть бути переглянуті в бік підвищення, вказує агентство.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас