Суд оцінив тяжкість звинувачень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд оцінив тяжкість звинувачень

Кримінал
776
Вчора Апеляційний суд Києва задовольнив апеляцію столичної прокуратури на рішення Шевченківського районного суду у кримінальній справі, порушеній відносно колишнього начальника головного управління охорони здоров'я КМДА Людмили Качурової. 11 квітня Шевченківський райсуд визнав зібрані слідством факти недостатніми для винесення рішення в даній справі і відправив її на додаткове розслідування. Разом з тим вчора Апеляційний суд Києва зобов'язав Шевченківський райсуд винести рішення на підставі наявних слідчих даних. Качурова відмовилася коментувати хід процесу.
Нагадаємо, кримінальна справа відносно Людмили Качурової стала однією з 15, порушених у 2010 році відносно 10 посадових осіб КМДА і Київради. Їй було висунуто обвинувачення за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу ("службова фальсифікація") і ч. 2 ст. 266 КК ("нецільове використання бюджетних коштів"), що передбачає позбавлення волі строком до шести років. Пані Качуровій інкримінується нецільове використання 4,5 млн грн з бюджету Києва. Всього, за даними столичної прокуратури, підслідні чиновники завдали місту збитків розміром 101 млн грн.
Зараз триває слідство у справах стосовно директора комунального підприємства (КП) "Київпастранс" Володимира Асадчого, директора КП "Київзеленбуд" Олега Лукаша і екстрадованого з Німеччини в Україну екс-голови постійної комісії Київради з питань земельних відносин, містобудування та архітектури Олексія Євлаха (блок Леоніда Черновецького), якому інкримінується службова фальсифікація, що призвела до збитків у розмірі 10 млн грн. Останній, на думку його колишнього соратника по блоку Віктора Гринюка (фракція "Спортивний Київ"), став жертвою збігу обставин. "Кажуть, він щось не те підписав. Однак йому, як голові комісії, доводилося візувати цілі стопки документів, вже підписані чиновниками. Природно, бачачи їх підписи, він довіряв проектам землевідведень", - сказав Гринюк.
Одним з таких чиновників була начальник управління секретаріату Київради з питань землекористування та містобудування Світлана Макєєва, чия справа розглядається в Шевченківському райсуді. Як стверджується в обвинувальному висновку, в жовтні 2008-березні 2009 року вона зловжила довірою 25 громадян, які "за грошову винагороду написали заяви про виділення їм земельних ділянок загальною вартістю понад 8,8 млн грн".
Ці ділянки Макєєва планувала передати "невстановленим досудовим слідством особам". Крім того, за сприяння ряду співробітників апарату Київради вона регулярно вносила несанкціоновані зміни в чинну в Київраді автоматизовану систему реєстрації звернень громадян з питань використання земельних ділянок і приміщень. Макєєва утримується під вартою.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас