Генпрокуратура направила в АС Києва справу щодо службових осіб King`s Capital — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура направила в АС Києва справу щодо службових осіб King`s Capital

Кримінал
924
Генеральна прокуратура України 27 липня 2011 р. затвердила обвинувальний висновок та направила до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності кримінальну справу стосовно службових осіб ТОВ "Кінгз Кепітал". Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
Згідно з повідомленням, розслідуванням встановлено, що 6 членів злочинної організації, у тому числі Сандей Аделаджа, протягом 2006-2008 рр. шляхом шахрайства під виглядом високоприбуткової інвестиційної діяльності групи компаній King's Capital заволоділи коштами громадян. У справі визнали потерпілими 618 осіб, яким заподіяно матеріальну шкоду на суму понад 52 млн грн.
Таким чином, обвинуваченим інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення, керівництво та участь у злочинній організації), ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.2 та ч.3 ст.358 Кримінального кодексу Україні ( підробка та використання завідомо підробленого документа). З метою забезпечення відшкодування завданих збитків арештовано майна обвинувачених на загальну суму близько 108 млн грн. Стосовно двох обвинувачених застосовано запобіжний захід - взяття під варту.
У вересні 2010 р. господарський суд м. Києва своєю постановою припинив процедуру ліквідації боржника - King's Capital і ввів процедуру розпорядження майном.
21 серпня 2009 р. Господарський суд Києва визнав фінансову компанію King's Capital банкрутом і ухвалив рішення про її ліквідацію. Боргові зобов'язання компанії склали приблизно 150 млн дол. Тоді помічник арбітражного керуючого ліквідацією Галини Серпутько заявив, що "повернути гроші 100% вкладників точно не вийде".
Зазначимо, в листопаді 2008 р. співробітники МВС затримали в Києві главу King's Capital Олександра Бандурченка, після чого правоохоронні органи наклали арешт на майно компанії. На підставі понад 65 заяв постраждалих вкладників стосовно О. Бандурченка було порушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 190 КК ("шахрайство в особливо великих розмірах"). Міліція також стверджувала, що більшість потерпілих - парафіяни "Посольства божого", які вкладали свої гроші за рекомендацією пастора церкви Сандея Аделаджі.
У січні 2009 р. слідче управління МВС порушило кримінальну справу стосовно громадянина Нігерії, пастора "Посольства божого" Сандея Аделаджі в рамках розслідування справи про шахрайство компанії King's Capital. З Аделаджі було взято підписку про невиїзд. Під час обшуків, проведених у місцях проживання та роботи Аделаджі, були вилучені деякі документи і гроші.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас