Греція повинна перевищувати планові показники бюджету, щоб повернути довіру інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція повинна перевищувати планові показники бюджету, щоб повернути довіру інвесторів

Казна та Політика
141
Уряд Греції повинен зробити все можливе, щоб показники державних фінансів, в тому числі темпи скорочення витрат, а також ставлення держборгу і дефіциту до ВВП, вже цього року перевершили плановий рівень, заявив голова Банку Греції Георгіос Провопулос.
Як повідомляє агентство Bloomberg, глава грецького Центробанку вважає таку "роботу на випередження графіка" непорушною умовою відновлення інвесторської довіри до економіки країни.
За словами Провопулоса, друга програма фінансової допомоги Греції повинна розглядатися як "можливість перепочинку і шанс стрибнути вище за задану планку".
"Греції буде потрібен час, щоб подолати проблеми. Наші європейські партнери зробили додатковий крок, надавши новий пакет допомоги. Тепер настала наша черга діяти, і ми повинні невпинно працювати, працювати набагато більше", - сказав він.
Минулого тижня лідери єврозони погодили новий пакет допомоги Греції обсягом 109 млрд євро, який буде підтриманий також приватними кредиторами, які погодилися піти на обмін належних їм облігацій на папери з більш тривалими строками погашення.
Приватний сектор додатково виділить ще 50 млрд євро у формі зниження відсоткових ставок за грецькими борговими зобов'язаннями і продовження термінів їх погашення.
Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу пообіцяв залучити 50 млрд євро за рахунок продажу держактивів, а також ввести додаткові податки на заробітну плату розміром від 1% до 5%. Крім того, уряд Греції готує підвищення податків на ресторани, бари і топковий мазут.
За оцінками економістів, ВВП Греції скоротиться цього року на 3,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас