БЮТБ натякнув, що борги з Тимошенко вибиває ГПУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТБ натякнув, що борги з Тимошенко вибиває ГПУ

Енергетика
739
Американська компанія UTIC, яка подала позов до екс-прем'єра Юлії Тимошенко, співпрацює з Генеральною прокуратурою України. Про це заявив депутат Верховної Ради від "БЮТ - Батьківщина" Сергій Власенко.
"З 1999 року UTIC на офіційному рівні співпрацює з Генпрокуратурою України, що зафіксовано письмово", - сказав він. За словами представника БЮТБ, домовленість про співпрацю з ГПУ підписала та ж людина, чий підпис стоїть під позовом до Ю. Тимошенко.
Як повідомлялося, позовну заяву UTIC було подано до суду в Нью-Йорку на початку липня. Цим позовом UTIC намагається через Ю. Тимошенко домогтися виплати боргу на суму 18,3 млн дол від компанії ЄЕСУ, яка в 1990-х роках була посередником у продажу середньоазійського і російського газу в Україну і Східну Європу і яка належала Тимошенко.
UTIC також звинувачує Тимошенко в тому, що вона приховувала доходи та активи ЄЕСУ від кредиторів, виводячи їх в офшори і під власний контроль. На думку екс-прем'єра, ця справа сфабрикована проти неї чинною українською владою.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас