S&P: Греції може знадобитися друга реструктуризація боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P: Греції може знадобитися друга реструктуризація боргу

Казна та Політика
352
Економіці Греції може знадобитися ще одна реструктуризація боргу у зв'язку з недостатньо широким характером рішень ЄС з фінансової допомоги цій країні, заявив у середу керівник відділення суверенних рейтингів агентства Standard and Poor's Девід Бірс.
"Будь-яка короткострокова реструктуризація грецького боргу не означає кінець цієї історії. Буде більша реструктуризація", - сказав Бірс, якого цитує агентство Reuters.
За словами представника агентства, чергове вирішення проблеми грецького боргу може знадобитися вже протягом одного-двох років. При цьому Бірс заявив, що впевнений у подальшому зниженні грецького рейтингу. Раніше агентства попередили, що кваліфікують будь-які схеми з обміну грецького боргу з дисконтом як дефолт.
Лідери країн єврозони за підсумками позачергового саміту в Брюсселі минулого тижня оголосили про виділення в цілому 159 млрд євро подальшої допомоги обтяженої боргами Греції.
Таким чином, 110-мільярдний пакет допомоги Греції, схвалений у травні минулого року, збільшується більш ніж удвічі. Нове фінансування Греції буде включати 109 млрд євро від країн єврозони і Міжнародного валютного фонду, а власники грецьких облігацій внесуть ще 50 млрд євро, погодившись обміняти або перепродати папери з дисконтом.
Приватним інвесторам запропонували "меню" з трьох варіантів погашення облігацій з дисконтом в 21%, що дозволить скоротити збитки в порівнянні з поточною ринковою вартістю бондів, а також обміняти папери на нові з 30-річним терміном погашення.
Асоціація фінансових інститутів IIF, яка буде організовувати процес, оцінює потенційну вигоду до 2014 року в 54 млрд євро, з яких Греція отримає близько 37 млрд, а решту 17 млрд грецька влада повинна буде вкласти в високорейтингові облігації, щоб застрахуватися від майбутнього дефолту.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас