Банки Греції винні ЄЦБ вже більше 100 млрд. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Греції винні ЄЦБ вже більше 100 млрд. євро

Казна та Політика
324
Грецькі банки винні Європейському центральному банку вже більше 100 млрд. євро. Планка була взята в червні, свідчать матеріали Банку Греції
Станом на 31 червня заборгованість становила 103 млрд. євро. У травні показник був на рівні в 97,5 млрд. євро, передає BFM.ru.
На початку липня Європейський Центробанк почав скуповувати держоблігації Греції та Італії через різке зростання їх ставки дохідності.
21 липня після декількох місяців переговорів країни ЄС домовилися, як вони будуть рятувати Грецію від економічної кризи. В рамках цієї програми ЄС і МВФ нададуть Греції черговий кредит, але частини витрат зазнають і приватні інвестори: вони можуть обміняти свої облігації Греції з близькими строками погашення на 15-30 річні облігації або продати їх з 20-відсотковим дисконтом до номіналу.
Таким чином, 110-мільярдний пакет допомоги Греції, схвалений у травні минулого року, збільшується більш ніж удвічі. Нове фінансування Греції буде включати 109 млрд. євро від країн єврозони і Міжнародного валютного фонду, а власники грецьких облігацій внесуть ще 50 млрд. євро, погодившись обміняти або перепродати папери з дисконтом.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас