Казахстан побоюється конкуренції з боку РФ і України на ринку зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан побоюється конкуренції з боку РФ і України на ринку зерна

Аграрний ринок
170
Казахстану в поточному маркетинговому році (липень 2011 - червень 2012) буде складно конкурувати на ринку зерна з Росією і України, повідомила директор департаменту з розвитку землеробства та фітосанітарної безпеки Мінсільгоспу Анна Буць журналістам в понеділок в Астані.
"Враховуючи стан посівів в РФ і на Україні, в поточному році вони очікують на високі врожаї, тому потенціал (експорту казахстанського зерна) може бути і більшим, а можливості експорту можуть знизитися через неможливість виходу на порти Чорного та Азовського морів через неконкурентність за ціною в тому числі. Прогноз з експорту зернових буде залежати від зібраного врожаю. Ми за маркетинговий 2010-2011 рік практично 6 млн тонн експортували, думаємо, буде не нижче" - сказала вона.
Буць зазначила, що говорити про чіткі прогнози врожаю зерна складно, але він буде не нижче за середній за останні 10 років - близько 16-17 млн ​​тонн у бункерній вазі.
За словами директора департаменту, наразі в Казахстані в хорошому стані 98% посівів зернових, 96% олійних, 85% цукрових буряків.
Урожай зернових в Казахстані в 2010 році в чистій вазі склав 12,2 млн тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас