Адвокат: Волзі досі не надали жодних документів щодо обраного йому запобіжного заходу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат: Волзі досі не надали жодних документів щодо обраного йому запобіжного заходу

Кримінал
260
Адвокат екс-голови Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг України Василя Волги Олег Король заявляє, що його підзахисному досі не надали жодних офіційних документів щодо обраного йому запобіжного заходу.
"У ЗМІ я прочитав, що він (Волга) заарештований на 2 місяці. Але ні в нього, ні у мене жодних офіційних даних про це немає. Я вважаю це якоюсь інсинуацією і провокацією", - сказав він журналістам у понеділок біля будівлі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.
Король зазначив, що засідання Печерського райсуду, на якому було обрано запобіжний захід для Волги, проходило без присутності захисту Волги.
"У резолютивній частині постанови суду зазначено: подання Генпрокуратури задовольнити, застосувати у Волзі запобіжний захід у вигляді взяття під варту, строк утримання рахувати з 19.07", - повідомив адвокат.
Він також зазначив, що його не допускають до підзахисного вже три доби.
"Ми будемо оскаржувати факт не допуску адвоката протягом 24-х годин до першого побачення з Волгою, і подальше перешкоджання, бо я вже три доби не можу потрапити до свого підзахисного після допиту, який розпочався 20 липня", - додав він.
Король також заявив, що в постанові Генпрокуратури про порушення кримінальної справи проти його підзахисного немає чіткого формулювання щодо факту отримання хабара.
"З постанови про порушення кримінальної справи не зрозуміло, хто саме, в якому обсязі повинен був давати хабар Волзі. Я вам заявляю, що ніхто жодних грошей нікому не передавав. Факту хабара немає. Слідчий вважає, що є замах на отримання хабара", - сказав Король.
Адвокат називає справу проти Волги замовною і вважає, що зацікавленою особою в цьому є якийсь Андрій Святославович Азаров, колишній глава наглядової ради Першого кредитного товариства міста Одеси, "який обдурив і привласнив собі більше 100 мільйонів гривень".
Він повідомив, що проти Азарова також порушено кримінальну справу, яка "чомусь не розслідується".
Як повідомлялося, Волга був затриманий 19 липня. Печерський райсуд Києва заарештував його на 2 місяці. За даними, озвученим в.о. генерального прокурора України Ренатом Кузьміним, В. Волга підозрюється в отриманні хабара розміром $500 тис.
У понеділок президент своїм указом звільнив В. Волгу з посади голови Держфінпослуг у зв'язку "з порушенням присяги держслужбовця".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас