Криза навколо межі держборгу вже нашкодила фінансовій репутації США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза навколо межі держборгу вже нашкодила фінансовій репутації США

Казна та Політика
730
Криза навколо стелі держборгу, без сумніву, вже нашкодила фінансовій репутації США, заявив сьогодні глава адміністрації Білого дому Біл Дейлі, передає РБК з посиланням на телеканал NBC.
Виступаючи на телеканалі, Дейлі зазначив, що попереду у конгресменів і Білого дому "важкі дні" переговорів з проблеми боргового ліміту і скорочення бюджетного дефіциту. "Ми підходимо до тієї межі, за якою світові ринки можуть засумніватися в тому, що наша політична система здатна знаходити компроміси на благо всієї країни", - попередив Дейлі.
Представник Білого дому також зазначив, що адміністрація президента Барака Обами хоче добитися такого підвищення ліміту держзапозичень, який дозволить не повертатися до цього питання принаймні до президентських виборів, намічених на листопад 2012 р.
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер сьогодні повторив, що у конгресу немає іншої альтернативи, окрім як підвищити межу держборгу. Найважливіше завдання конгресу - зняти загрозу технічного дефолту за борговими зобов'язаннями США хоча б на майбутні 18 місяців, вказав Гайтнер в інтерв'ю на CNN. За його словами, уряд проаналізував конституційні можливості Обами і дійшов висновку, що президент не має повноважень самостійно підвищити ліміт держборгу в обхід конгресу.
Міністерство фінансів США підрахувало, що конгрес повинен підвищити ліміт держборгу, що становить 14,3 трлн дол., до 2 серпня 2011 р., інакше США допустять технічний дефолт за своїми зобов'язаннями - вперше в історії. Фактично ліміт був вичерпаний ще в травні ц.р., проте додаткові бюджетні доходи і ряд технічних хитрощів поки дозволяють американському уряду платити за рахунками. Конгрес і Білий дім хочуть одночасно з підвищенням планки держборгу узгодити довгостроковий план скорочення бюджетного дефіциту, проте ніяк не можуть домовитися про способи скорочення. Республіканська партія виступає виключно за урізання бюджетних витрат, тоді як Білий дім вважає, що необхідно також задіяти додаткові податкові доходи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас