Науковці звинуватили владу Ізраїлю в роздуванні цін на нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Науковці звинуватили владу Ізраїлю в роздуванні цін на нерухомість

Казна та Політика
366
Фахівці Єрусалимського інституту дослідження економічних ринків вважають, що до зростання цін на житло призвели помилки керівництва країни, а не загальноекономічні фактори. Зокрема, високі податки на нерухомість, які в Ізраїлі на 75% перевершують середній рівень по ОЕСР.
Фахівці Єрусалимського інституту посилаються на дослідження Світового банку, який присудив Ізраїлю 121-е місце в світі за умовами отримання дозволів на будівництво та 147-е - з переходу права власності після здійснення операції з нерухомістю. Ці процедури в Ізраїлі займають у чотири рази більше часу, ніж в середньому по ОЕСР.
На думку вчених, в кінцевому рахунку ці законодавчі складності призводять до зростання цін на житло в Ізраїлі, а політики, для того щоб прикрити власні прорахунки, пов'язують подорожчання нерухомості з ринковими механізмами, такими як переважання попиту над пропозицією, передає The Globes.
Тим часом жителі Ізраїлю проводять масові пікети проти високих цін на нерухомість в Ізраїлі. Незадоволені діями влади громадяни споруджують наметові містечка перед будівлями адміністрацій і обіцяють жити в цих імпровізованих комунах доти, доки уряд не вживе дієвих заходів щодо поліпшення ситуації.
Як раніше повідомляв Prian.ru, нерухомість в Ізраїлі з 2007 року подорожчала на 63%. У 2011-му зростання цін не припинилося - з січня будинки і квартири додали до своєї вартості ще 5%.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас