Експерти: Агентство Fitch врахувало українську пенсійну реформу і зростання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Агентство Fitch врахувало українську пенсійну реформу і зростання економіки

Казна та Політика
398
Рішення Fitch Ratings про підвищення прогнозу з довгострокових рейтингах України до "Позитивного" ​​не є випадковістю, вважають експерти. Так, за словами Володимира Корнілова, директора української філії Інституту країн СНД, подібні агентства завжди дуже ретельно мотивують свої рішення.
"Дане підвищення інвестиційного рейтингу України у бік позитивного аж ніяк не випадкове. В першу чергу, це пов'язано з економічним зростанням, яке зараз спостерігається в країні. Але найголовніше - Україна таки схвалила цілий ряд непопулярних реформ соціального характеру, відповідно тим самим зменшивши навантаження на бюджет. Отже, можна стверджувати, що основну роль у підвищенні інвестиційного рейтингу України у бік позитивного зіграли податкова і пенсійна реформи", - вважає Корнілов.
З ним згоден і старший аналітик Бюро економічних і соціальних досліджень (БЕСТ) Владислав Комаров. "Одне з головних досягнень, яке відзначило Fitch, - це схвалення пенсійної реформи, яка дозволить відновити переговори з МВФ. А значить - сприяти подальшій стабілізації фінансового сектора", - говорить Комаров.
За словами Володимира Корнілова, на користь такого рішення відіграла позиція української влади, яка пішла на зміни. "Раз агентство Fitch чорним по білому написало, що головна причина перегляду прогнозів в позитивну сторону полягає у зміні законодавства, то відповідно і дякувати треба тим, хто змінив це законодавство, - провладні політсили і авторів реформ, завдяки яким цей рейтинг збільшився, того ж Сергія Тігіпко з його пенсійною реформою", - зазначив Корнілов.
Нагадаємо, вчора Fitch підвищив прогноз суверенного рейтингу України до "Позитивного" і підтвердив рейтинг на рівні В.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас