СБУ у Києві припинила діяльність конвертаційного центру, який щомісячно виводив за кордон до 150 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ у Києві припинила діяльність конвертаційного центру, який щомісячно виводив за кордон до 150 млн грн

Кримінал
728
Співробітники СБУ викрили та припинили незаконну діяльність групи осіб, яка організувала потужний законспірований "конвертаційний центр", повідомляє прес-служба відомства.
Нелегальну фінансову структуру, що надавала послуги з мінімізації обов'язкових платежів до державного бюджету та переводила у готівку "відмиті" кошти, які належали підприємствам різної сфери діяльності, створили мешканці столиці. Загалом у схемі роботи центру були задіяні до 50 осіб у трьох регіонах України.
Через мережу транзитних та фіктивних підприємств, у тому числі зареєстрованих за кордоном, на рахунках яких акумулювались кошти клієнтів конвертаційного центру, зловмисники щомісяця виводили у "тінь" понад 150 млн грн.
Оперативники провели більше 30 обшуків в офісних приміщеннях, сховищах кількох столичних банків та квартирах за місцями проживання фігурантів справи. Під час обшуків вилучено готівку на суму понад 6 млн грн, фінансово-господарську документацію з ознаками фіктивності, печатки десяти неіснуючих підприємств.
Слідчими порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу України. Слідство триває.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас